آيين نامه فرهنگي و پژوهشی

برآنیم تا با زمینه سازی در جنبه ­های مختلف فرهنگ، به دانش ­آموزان برای یافتن روش­های مؤثر و مسئولانه در پاسخگویی به نیازهایشان و زندگی رضایتمند و شادمانه کمک کنیم و اهدافی همچون: زمینه سازی رشد خلاقیت های فرهنگی؛  تحقق و تقویت ارزش های متعالی اسلامی و ایرانی و ارتقای سطح همکاری جمعی و فرهنگِ مشارکت را همواره مد نظر خود قرار دهیم.

در آئین نامه زیر با زمینه ­هایی که در اولویت کار قرار گرفته و رویه ­هایی که برای رسیدن به پیشرفت و کامیابی در آنها تعریف شده، آشنا خواهید شد.

 ۱ – نظام تشویق از مهمترین عواملی است که می­تواند موفقیت دانش آموزان را در پیشرفت برنامه ها و تغییرات اساسی که به دنبال آن هستند تسهیل نماید. اتخاذ شیوه های مناسب، می‌تواند تاثیر عمده­ای در ایجاد انگیزه و مسئولیت پذیری دانش‌آموزان داشته باشد.

در همین راستا نظام جامع تشویق در دبیرستان موعود با هدف ترغیب و تشویق دانش آموزان، به حضور در عرصه­ های علمی، پژوهشی، فرهنگی، ورزشی، ادبی، هنری و هدایت استعدادها و خلاقیت­های دانش آموزان طراحی گردیده است؛

به منظور تقویت هرچه بیشتر فعالیتهای گروهی و اجتماعی، همگام با توانائیهای فردی، این نظام به دو بخش کلی در قالب رقابتهای فردی (سیستم کارت امتیازی) و کلاسی (المپیادهای مختلف) تقسیم و در سال تحصیلی گذشته برای اولین بار به صورت کامل اجرا شد. در سیستم کارت امتیازی که هر سال در دو دوره ارزیابی می شود، دانش آموزان در زمینه­ های مختلف می­­توانند کارت هدیه­ای دریافت کنند که هر کدام از آنها معادل هزار امتیاز مثبت می باشد.

در پایان هر دوره امتیازات مثبت و منفی برای هر دانش آموز محاسبه شده و معادل امتیاز نهایی خود هدیه ریالی دریافت می نمایند. در عین حال کسانی که موفق شده اند کسب رتبه اول تا بیستم را در هر دوره کسب کنند، برنده یک اردوی تفریحی خواهند بود.

۲ – دبیرستان موعود  محیطی فرهیخته پرور مبتني بر تعاليم عاليه اسلامي است و تقيد به واجبات مورد تاييد همگاني است ليكن توجيه منطقي دانش آموزان و تكيه بر آزاديهاي انساني كه وديعه الهي است مباني تعليم و تربيت در شيوه ماست. لذا شرکت دانش آموزان در نماز جماعت ، مراسمات ملی مذهبی ، برنامه زیارت عاشورا و جلسات قرائت قرآن مورد انتظار است.

3- تفریح و استراحت جزئی از فرآیند رشد و از نیازهای طبیعی دوره نوجوانی است به همین منظور دبیرستان شرکت در اردوها را برای سلامت روحی و جسمی دانش آموزان و کسب تجربه در زندگی و حفظ شادابی لازم می داند لذا از اولیاء محترم انتظار می رود در رابطه با شرکت فرزند شان در اردوها پیگیری لازم را بعمل آورند. البته فقط دانش آموزانی میتوانند در اردوهای خارج از تهران شرکت کنند که در زمان صدور رضایت نامه اردو جمع ام تیازاتشان در  نظام جامع تشویق دبیرستان ،مثبت باشد.

4- اهمیت تحرک و فعالیت جمعی به منظور ورزیدگی و رشد استعدادها موجب گردیده تا ورزش جزء برنامه های الزامی دبیرستان قرار گیرد و به همین منظور علاوه بر هماهنگی سالن ورزش خارج از محیط دبیرستان ، مربیان مسئولیت کلاس های تربیت بدنی را بر عهده دارند و از همین رو ارائه گواهی معتبر دکتر متخصص به همراه تاییدیه پزشک اداره آموزش و پرورش برای عدم شرکت در ورزش الزامی است .

5- ذوق و استعدادهای فردی دانش آموزان متنوع بوده و در این راستا نیازمند هنرنمایی و خودشکوفایی است ؛ به همین منظور دبیرستان کلاسهای متنوعی را از قبیل : تئاتر ، سرود ، عکاسی ، طراحی، نقاشی، کاریکاتور ، خوشنویسی ، قرائت و مفاهیم قرآن ، احکام ، نهج البلاغه ، وبلاگ و  …  تحت عنوان کلاسهای فرهنگی برگزار می نماید که با نظر دانش آموزان برنامه ریزی می گردد .

6- موفقیت در مسابقات فرهنگی – ادبی – هنری و ورزشی از یک سو استعدادهای دانش آموزان را در سطح منطقه ،  استان و کشور نمایان می سازد و موجب افتخار می گردد و از سوی دیگر در کنار کلاسهای فرهنگی سبب ابراز وجود و شکوفایی استعداد دانش آموزان خواهد شد . لازم به ذکر است علاوه بر تقدیر نامه ها و جوایز آموزش و پرورش ، در نظام جامع تشویق دبیرستان کارت امتیاز به دانش آموزان موفق در این مسابقات تقدیم خواهد شد .

آئين نامه آموزشي

مقدمه

آموزش و پرورش عبارت است از جریانی منظم و مستمر که هدف آن کمک به رشد شخصیت پرورش یابندگان در جهت کسب هنجارهای مورد پذیرش جامعه و نیز کمک به شکوفا شدن استعدادهای ذاتی آنهاست. لذا برنامه های آموزشی و پژوهشی دبیرستان موعود با هدف شکوفایی استعدادها و پروش دانش آموزان مفید و متعهد تدوین گردیده است.

دانش آموز عزیز و اولیای محترم

تمامی بندهای این آیین نامه را دقیقاً مطالعه نموده و پس از اطلاع کامل، خود را متعهد به اجرای دقیق مفاد آن نمایید :

1- برنامه آموزشی دبیرستان توسط شورای آموزشی مدرسه تدوین گردیده و مسئولیت اجرا و نظارت بر حسن اجرای آن بر عهده مسئولین پایه می باشد .

2- برنامه آموزشی دبیرستان محور کلیه برنامه های دانش آموز قرار دارد تا به این وسیله از هرگونه پراکندگی خاطر و اخلال در وحدت رویه تحصیلی جلوگیری به عمل آید لذا استفاده از هر برنامه تکمیلی و یا پیشبردی خارج از سیستم دبیرستان با مسئول پایه هماهنگ گردد.

3- مشاوره و برنامه ریزی مستمر توسط مسئولین پایه (که تنها مقام ارتباطی بین دانش آموز ، خانواده و کادر دبیرستان می باشد) اجرامی­گردد و به این ترتیب هرگونه برنامه ریزی علمی و آموزشی ، در طول سال تحصیلی بدون صلاحدید مسئول پایه انجام نخواهد شد .

4- شرکت دانش آموزان در کلیه فوق برنامه های آموزشی دبیرستان با  صلاحدید مسئول پایه صورت میگیرد.

5- در دبیرستان موعود سه نوع کارنامه از فعالیت های علمی دانش آموز در اختیار اولیا  قرار می گیرد :

الف) کارنامه داخلی دبیرستان: این کارنامه به منظور ارزیابی دانش آموز در  داخل مدرسه و  متناسب با سطح آموزشی دروس می باشد و در۴ نوبت به دانش­آموزان ارائه می­شود. نمرات کارنامه های داخلی از 40 نمره مي باشد و به ترتيب زير بدست مي­آيد:

آزمونهای تستی جامع (۷ نمره)

امتحانات تستی هماهنگ با مدارس از نظر دبیرستان بسیار جدی تلقی می­شود و هدف آن ایجاد تسلط دانش­ آموزان بر مطالب درسی می­باشد.

آزمونهای هفتگی (۷نمره)

این آزمون­ها به صورت تشریحی برگزار می­شود و هدف آن تعمیق آموخته ها و  مهارت حل سوال می­باشد.

نمرات کلاسی (۶ نمره)

شامل: پرسش­ها و آزمون­های کوتاه کلاسی و  فعالیت کلاسی (۳ نمره) – بررسی تکالیف (۳ نمره) معلمین محترم برای اطمینان از نحوه صحیح انتقال مباحث تدریس شده در جلسات گذشته به دانش­ آموزان پرسش به عمل آورده یا آزمونک (آزمون کتبی تشریحی کوتاه) برگزار می­نمایند.

همچنین دانش ­آموز در هفته به میزان معین کار تعریف شده از سوی معلم در منزل دارد که باید این وقت را به مطالعه و تکلیف اختصاص دهد.

ب)کارنامه منطقه ای ( سیستم دانا ) : سؤالات امتحانات منطقه ای ( دي و خرداد)  که مطابق بارم بندی آموزش و پرورش برگزارمی­گردد.

ج) کارنامه سالانه: کارنامه سالانه در یک نوبت (خردادماه) به اولیای دانش­ آموزان تحویل داده می­شود. نمرات این کارنامه برابر میانگین نمرات داخلی و منطقه­ای دانش ­آموزان می­باشد. ثبت­نام در سال آینده بر اساس ارزشیابی درج شده در کارنامه سالانه و تأیید مسئول پایه می­باشد.

6- مسئول پایه با تشکیل پروندهای آموزشی برای هر یک از دانش آموزان و ثبت دقیق عملکرد دانش آموزان طی سال اقدام به ارائه مشاوره­های لازم به دانش آموزان و اولیای وی می نمایند.

7- نحوه اعلام نتایج آزمونها به شرح زیر می باشد:

الف – اعلام وضعیت عملکرد ماهانه دانش آموز ( در پایان ماه هایی که کارنامه های داخلی و منطقه­ای توزیع نمی­شود)

ب – ارائه کارنامه­های آزمونهای جامع و آزمونهای هفتگی به دانش آموز

ج – ارائه کارنامه های داخلی و منطقه ای مطابق برنامه آموزشی در ملاقات اولیاء با مسئول پایه

تاريخ تحويل كارنامه ها : هفته اول آذرماه (داخلی یک)، هفته اول دیماه (داخلی دو)،  هفته اول بهمن (منطقه ای یک)، هفته چهارم اسفندماه (داخلی سه )، هفته چهارم ارديبهشت ماه (داخلی چهار) و هفته چهارم خرداد (منطقه ای دو) خواهد بود.

8- دانش آموز باید حد نصاب قابل قبول نمرات منطقه ای و داخلی را کسب نماید.  از این رو برای  سهولت در برنامه ریزی های  علمی دانش آموز، رنگ نمره کارنامه طبق جدول زیر نشان­دهنده­ وضعیت علمی دانش­ آموز می­باشد :

سقف انتظار معلم

رتبه ي زير 1000 کنکور سراسري

معدل بالاي 18.5در امتحانات نهايي

سفيد

ميانه ي انتظار معلم

رتبه 1000 تا ۸000 کنکور سراسري

معدل بالاي 17در امتحانات نهايي

سبز

کف انتظار معلم

پذیرش در رشته های دارای سنجش در کنکور سراسری

معدل بالاي 1۵در امتحانات نهايي

زرد

 

وضعيت خطر

قرمز

 

9- در هر کارنامه دانش­ آموزانی که معدل رنگ قرمز داشته ­باشند، در وضعيت خطر  قرار می­گیرند و در صورت عدم پیشرفت تا حداقل وضعیت زرد در کارنامه سالانه ، برای سال تحصیلی آینده مجوز ثبت نام ندارد .

10- نمره کمتر از رنگ زرد در هر درس از نظر آموزشی معتبر نیست ودانش آموز موظف است برای دریافت مجوز آموزشی حضور در پایه بالاتر از مسئول پایه حداقل به وضعیت زرد در تمامی دروس برسد .

11- اگر برای مسئولین پایه به عنوان تنها مرجع کنترل دانش آموزان در هر مرحله از ارزیابی های مستمر و سالانه معلوم شود که دانش آموز از سیستم آموزش فاصله گرفته و اقدامات مربوط از جهت هم سو بودن وی با سیستم کارساز نیست، شورای آموزشی درمورد چگونگی روند تحصیلی دانش آموز تصمیم می گیرد و دانش آموز ملزم به اجرای تصمیمات شورای آموزشی خواهد بود .

12- در عصر حاضر رویکرد کلی مدارس پیشرو در سطح جهان ،پژوهش محوری و تربیت دانش آموزان خلاق،محقق ، مبتکر و همچنین مشارکت فعال و نقادانه در امر یادگیری است.  اهداف بسیاری در پشت نگاه به فعالیت ها و برنامه های پژوهشی در مدارس برای دانش آموزان وجود دارد که در این میان مهمترین هدف ، بالا بردن میل به ابتکار ، نو آوری را ایجاد و روحیه پژوهشگری در دانش آموزان و حمایت ، هدایت و توانمند سازی دانش آموزان علاقه مند به ورود در عرصه های علمی پژوهشی می باشدلذا حضور در کلاسهای پژوهشی با تشخیص مسئولین پایه جزو برنامه های اجباری مدرسه می باشد.

13- المپیاد های علمی حوزه های کاملا تخصصی هستند که دانش آموزان به فراخور علاقه و ظرفیتی که از خودشان نشان می دهند با راهنمایی مشاورین دبیرستان به فعالیت در یکی از حوزه ها می پردازندکسب موفقیت در این عرصه مستلزم رفتار و برنامه ای تخصصی و حرفه ای از طرف کادر آموزشی دبیرستان استفرآیند آموزشی المپیاد در دبیرستان موعود از همان بدو ورود دانش آموزان به این مجموعه آغاز می شود که به ثمر رسیدن درخت موفقیت های چشمگیر فرزندانمان با برنامه ریزی و پیگیری های کادر دبیرستان و دبیران در کنار تلاش دانش آموزان می باشد .

آیین نامه انضباطی

شما را سفارش می کنم به رعایت تقوای الهی و نظم در امور

امیر المومنین علی علیه السلام

الف-تعریف

انضباط : پایبندی به قوانین داخلی مدرسه ، رعایت اصول و احترام به روابط انسانی

شورای انضباطی : شورایی است متشکل از مدیر دبیرستان ، معاون اجرایی ، مدیر پایه و مدعوین مورد نظر مدیر جهت اتخاذ تصمیمات انضباطی مدرسه

ب_هدف

هدف از تدوین این دستور العمل ، آشنایی دانش آموزان و اولیا با ضوابط و مقررات انضباطی دبیرستان است.

 

ج-دامنه کاربرد

این آئین نامه در زمینه نحوه عملکرد رفتاری و انضباطی دانش آموزان در طول دوران تحصیل در دبیرستان موعود می باشد.

 

د-کلیات آئین نامه

1- هر دانش آموز دارای یک پرونده انضباطی رایانه ای می باشد که در طول سال تحصیلی تمام موارد رفتاری و انضباطی دانش آموز در این پرونده توسط معاون اجرائی درج شده و مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرد .

 

2- در انتخاب لباس ،کیف ، کفش و دیگر وسایل مورد نیاز ، توجه به وقار و متانت دانش آموز را که لازمه یک محیط آموزشی است لحاظ کرده و ضمن دقت در سادگی آرایش موی سر ، لباس و کفش ،  از به همراه داشتن زیور آلات (گردنبند – دست بند فلزی و غیر فلزی و…) خود داری نمایید.

لباس مورد قبول مدرسه پيراهن فرم مردانه و شلوار پارچه اي یا کتان فرم بارنگهای سنگین وبدون آرم ونوشته مي باشد.

 

3-  همراه داشتن هرگونه وسایل غیر آموزشی بویژه تلفن همراه در تمامي برنامه هاي دبیرستان ممنوع است. در صورت همراه داشتن وسیله مورد نظر گرفته شده و بعد از اتمام سال تحصیلی به اولیا دانش آموز تحویل داده خواهد شد.

 

4- گزارش و یا مشاهده مسائل غیر اخلاقی از سوی دانش آموز به محرومیت وی از ادامه تحصیل در دبیرستان منتهی می شود و شورای دبیرستان تنها مقام ذیصلاح برای تصمیم گیری نهایی است .

 

5-  به منظور موجه کردن غیبت، دانش آموز موظف است با به همراه داشتن اسناد لازم (پزشکی معتبر) در دفتر دبیرستان حضور یابد و یا ولی دانش آموز نسبت به موجه نمودن غیبت وی حضوری اقدام نماید.

همچنین لازم است اولیای گرامی حداکثر تا ساعت 8:30 صبح همان روز با معاون اجرایی دبیرستان تماس گرفته و عدم حضور فرزند خود را اطلاع دهند.

«تشخیص نهایی موجه یا غیر موجه بودن غیبت دانش آموز با معاون انضباطی دبیرستان می باشد .:»

 

6 – در صورت گزارش هر گونه برخورد فیزیکی و یا تظاهر به آن در داخل یا خارج از دبیرستان در هر شرایطی ( هردوطرف ) مشمول  کسر نمره انضباط ، درج در پرونده و اخراج موقت از دبیرستان خواهند شد  و نیز با معرفی به شورای انضباطی در رابطه با اخراج دائم تصمیم گیری می شود.

 

7- هرگونه تخلف انضباطی که منجر به اخراج دانش آموز از کلاس درس توسط دبیر گردد، معاون اجرایی دبیرستان پس از ثبت در پرونده انضباطی و کسر نمره، در موارد خاص معرفی به شورای انضباطی خواهد شد.

 

8- به همراه داشتن هرگونه وسیله اضافه ( جزوه ، يادداشت ، كتاب و دفتر ، چرك نويس و . . . .) در جلسه ي امتحان ممنوع است همچنین همراه داشتن تلفن همراه و وسایل مشابه تخلف محسوب می شود ، در صورت تشخيص تخلف امتحاني توسط مراقب يا مسئولين امتحان ـ با متخلف طبق آئین نامه انضباطی برخورد مي شود :    الف) از ادامه ي آزمون محروم ميگردد. ب) نمرۀ درس مربوط صفر محسوب مي شود. ج) سه نمره از انضباط دانش آموز كسر مي شود . د) به شورای انضباطی معرفی می شود.

 

9- موارد انضباطي و ميزان کسر نمره انضباط آن به شرح زیر می باشد:

 

ه-موارد انضباطی و اقدامات متناسب با آن:

———————————————————————-

 

ردیف

موارد انضباطی و میزان کسر نمره آن

کسر نمره

1

تأخیر ورود به مدرسه

25/0

مرتبة اول تا چهارم : تذكر – کسر نمره – ارسال پیامک ( اگر بیش از ۱۵ دقیقه بعد از شروع کلاس باشد؛ اجازه ورود به کلاس ندارد)

مرتبة پنجم : تذكر جدي  به دانش آموز – کسر نمره –  تماس با ولي و ريشه يابي علل تأخير

مرتبة ششم و بیشتر : انجام دادن یکی از کارهای مدرسه ۱ تا ۳ ساعت بعد از تعطیلی مدرسه – کسر نمره –  اطلاع به ولي

2

تأخیر ورود به کلاس

25/0

مرتبة اول تا چهارم : تذكر – کسر نمره – ارسال پیامک ( اگر بیش از ۱۵ دقیقه بعد از شروع کلاس باشد؛ اجازه ورود به کلاس ندارد)

مرتبة پنجم : تذكر جدي  به دانش آموز – کسر نمره –  تماس با ولي و ريشه يابي علل تأخير

مرتبة ششم و بیشتر : انجام دادن یکی از کارهای مدرسه ۱ تا ۳ ساعت بعد از تعطیلی مدرسه – کسر نمره –  اطلاع به ولي

3

سهل انگاری در انجام امور واگذار شده به دانش آموز (امضای برگه ها ، دعوتنامه ها، تکمیل پرونده ها و… )

25/0

تذكر به دانش آموز – کسر نمره –  تماس با منزل براي اطلاع ( در موارد ضروری رساندن حضوري يا با پيك )

4

بی توجهی به بهداشت

۵/0

تذكر به دانش آموز – کسر نمره- اطلاع به اولیا – در صورت تکرار اعمال جریمه مثل نظافت مدرسه یا …

۵

عدم رعایت نظم در محيط مدرسه (حياط ، طبقات ، راهروها،  نمازخانه ،کتابخانه ، بوفه ، آزمايشگاه ) و در برنامه ها (آزمونها ، مطالعۀ اختياري ، کارگروهي ، مراسم  ،  صبحگاه )  و در کلاس ( با توجه به گزارش دبير محترم و نماينده هاي کلاس) و هنگام خروج از مدرسه

5/0

تذكر به دانش آموز – کسر نمره – در صورت تکرار اطلاع به اولیا

۶

نقص در لباس فرم (پیراهن و شلوار)

5/0

تذکر به دانش آموز – کسر نمره – اطلاع به اولیا – اعزام جهت پوشیدن لباس فرم

7

بي توجهي به ظاهر (وضعيت موي سر و صورت ، استفاده از وسائل زینتی )

۱

مرتبة اول :  تذكر به دانش آموز – کسر نمره – ضبط وسایل زینتی و اضافه

در صورت تکرار: کسر نمره – اطلاع به اولیا – اعزام جهت اصلاح وضعیت – دریافت تعهد کتبی

8

همراه نداشتن کتاب و دفتر درسی یا لباس ورزش ( با توجه به گزارش دبیر)

1

تذکر به دانش آموز ، کسر نمره ، در صورت لزوم اطلاع به اولیا جهت ارسال آن به مدرسه

۹

همراه داشتن وسایل غیرضروری ( تلفن همراه ، اشیا گران قیمت ، پول بیش از حد)

۲

تذكر به دانش آموز – کسر نمره – اطلاع به اولیا – ضبط وسیله تا پایان ترم

10

غیبت غیر موجه

۲

مرتبه اول : در همه موارد غیر از امتحانات : تذكر جدي  به دانش آموز – کسر نمره –  دریافت تعهد کتبی –  معرفی به مشاور (اطلاع)

مرتبه دوم : معرفی به شورای انضباطی

غیبت در امتحانات :  نمره امتحانات داخلی او درآن نوبت صفر محسوب می شود و در چنین مواردی کلمه غایب به جای نمره پایانی در فهرست نمرات درج می شود. همچنین تشخیص غیبت موجه بر اساس دلایل و مدارک ارائه شده به شرح زیر می باشد:

الف – امتحانات داخلی به عهده شورای مدرسه  ب – در امتحانات نهایی به عهده کمسیون خاص اداره آموزش و پرورش

11

اخراج از کلاس

2

تذكر به دانش آموز – کسر نمره –  تعلیق از کلاس در محیط دبیرستان –  اطلاع به دبیر در رابطه با برخورد- اطلاع به مشاور –  اطلاع حضوری به اولیا – معرفی به شورای انضباطی

12

خسارت به اموال مدرسه و دیگران

۱

تذكر به دانش آموز – کسر نمره –  جبران خسارت – اطلاع به اولیا – در موارد خاص معرفی به شورای انضباطی

13

درگیری و نزاع

3

تذكر به دانش آموز – کسر نمره –  تعلیق از کلاس در محیط دبیرستان –  اطلاع به مشاور –  اطلاع حضوری به اولیا –  معرفی به شورای انضباطی

14

تخلف در امتحانات (داخلی یا پایان ترم)

3

امتحانات داخلی : تذكر به دانش آموز – نمره صفر در آزمون – کسر نمره –  تعلیق از کلاس در محیط دبیرستان – اطلاع به مشاور –  اطلاع حضوری به اولیا –  معرفی به شورای انضباطی

امتحانات پایان ترم: رسیدگی طبق آیین نامه انضباطی وزارت آموزش و پرورش

 

اختیارات شورای انضباطی ( دریافت تعهد کتبی –  اخراج موقت یا دائم از دبیرستان )